Balanceren

top1-balanceren

Voelt u een trilling in het stuur?

Dan moeten uw velgen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Dit is anders dan uitlijnen waar uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt.

Net als bij uitlijnen zal het balanceren het rijcomfort verhogen. Het stuur zal op een bepaalde snelheid trillen omdat de velgen over de hele omtrek niet even zwaar zijn. U merkt het ook direct in uw portemonnee omdat de banden sneller slijten wanneer de velgen niet goed gebalanceerd zijn.

Profile Tyrecenter Westland beschikt over technisch hoogwaardig apparatuur zodat we direct op het scherm kunnen zien waar de onbalans van de velg zich bevindt. Door middel van het plaatsen van gewicht kan de velg weer in balans gebracht worden. Omdat de band nu beter contact heeft met het wegdek zal dit ook veiligheid vergroten.

Er zijn verschillende symptomen van een velg die in onbalans is en Profile Tyrecenter adviseert u langs te komen wanneer uw stuur langzaam heen en weer beweegt bij lage snelheden. Ook een trillend stuur of andere delen in de cockpit kan duiden op onbalans. Wees er snel bij wanneer u één van de symptomen merkt want dan voorkomt u dat we vroegtijdig banden moet vervangen door overmatig slijtage.

Profile Tyrecenter Westland brengt uw velgen automatisch in balans wanneer wij de velgen voor het eerst monteren of wanneer deze na een reparatie opnieuw weer worden aangebracht.

Een afspraak maken
Online een afspraak maken via Profile Tyrecenter

Snel contact
Wilt u direct contact met ons op te nemen?

Bel dan: 0174 – 29 30 10
Weten wat het kost
Prijs berekenen voor onderhoud of reparatie?